Καλοκαίρι στην Καλαμάτα: Οι καλύτερες στάσεις για φαγητό και ποτό
Η Καλαμάτα είναι μια από τις πιο ωραίες πόλεις της Πελοποννήσου και ό,τι πρέπει για επίσκεψη το καλοκαίρι. Αυτές οι 20 στάσεις για φαγητό και ποτό στο κέντρο και στα πέριξ είναι must.
Η αγαπημένη μας μεσσηνιακή πόλη τα έχει όλα. Γαστρομαγειρεία που μαγειρεύουν εποχικά και χρησιμοποιούν ποιοτική πρώτη ύλη. Καλά εστιατόρια που μπλέκουν δημιουργικά τις μεσσηνιακές γεύσεις με διεθνείς επιρροές. Ιστορικές ψαροταβέρνες με φρέσκα ψάρια και θαλασσινά ή καλτ χασαποταβέρνες. Δεν λείπουν τα σουβλάκια τα καλά, τα χειροποίητα και φυσικά η γουρνοπούλα με την κρατσανιστή πετσούλα που τη βάζουν ακόμη και σε μπέργκερ.
Το γαστρομαγειρείο του Κωνσταντίνου Βασιλειάδη κάθε μέρα έχει διαφορετικό μενού. Συνεργάζεται με ντόπιους παραγωγούς, αγοράζει ψάρια από τους ψαράδες στον μόλο και πηγαίνει στη λαϊκή για φρούτα και λαχανικά. Εντυπωσιακός είναι ο κήπος του –στα λίγα μέτρα από το μαγαζί– όπου καλλιεργεί από αγκινάρες και λάχανα μέχρι ντομάτες και μπρόκολα. Όλα αυτά τα χρησιμοποιεί στις παραδοσιακές μεσσηνιακές συνταγές που ετοιμάζει, όπως η τσιλαδιά (μπακαλιάρος σε κόκκινη σάλτσα με σταφίδες), η μανιάτικη τυρόπιτα, αλλά και στις πιο εξελιγμένες γαστρονομικές προτάσεις, όπως το ψητό καλαμάρι με άγρια χόρτα και ταραμοσαλάτα. Μ.Π.